Szeptemberi esküvő

Esküvőre voltunk hivatalosak, legeslegkisebb unokaöcsém megnősült. Nagy izgalommal készültünk az esküvőre (lányom volt már esküvőn, de akkor még csak 1 éves volt, így arról saját emlékei nincsenek) ünneplőruhát vásároltunk, megterveztük a frizurát, nézelődtünk a neten (ez például nagyon tetszett), hogy milyen saját készítésű emlékkel lephetnénk meg az ifjú párt. Végül egy egyszerű köszönőajándékot készítettünk, ami remélem nem csak az új házasoknak, de a vendégeknek is örömet szerzett.

A csomagocskák készítésében mindhárman részt vettünk. Először a Szódagyurma szívecskéket készítettük el, mert száradásra van szükségük. Az esküvő előtt néhány nappal megsütöttük a Rozmaringos rudacskákat. Az esküvő előtti estén elkészítettük a csomagokat. Negyven csomagot készítettünk, ehhez felhasználtunk kb. 2 méternyi 80 cm széles celofánt, 2x13 méter szalagot (vastagabb és vékonyabb), 10 db tortacsipkét és 40 db szívecskét. Ekkor kiderült, hogy nagyobb helyet igényelnek, mint gondoltam és nincs megfelelő "kínálónk". Szerencsémre az esküvő délelőttjén a piacon belebotlottam egy használt fehér kosárba, ami egy kis díszítés után egészen jól mutatott.

A csomagocskákba egy-egy rozmaring ágat (a szerelmi és házastársi hűség jelképét) tűztünk, és végre elkészültünk:

Gondoltunk az édesszájúakra is (no meg a szokás is egy tálca édeset és egy tálca sósat kíván meg süteményből), így készítettünk egy szívecskés tortát is, aminek dekorációját lányom tervezte és készítette el: