Eső, napfény, szabadság

Kertünket ellepte a díszmák. Magról kelt és semmi különösebb gondoskodást nem igényelt - CSAK mindent elnyom ahová beférkőzött. A laposborsóból nem is látszott semmi pedig már szépen virágzik.

A múlt héten a szabadság első napján még azt tervezetem, hogy szépen rendbe teszem a kertet. Hétfőn délelőtt egy jó darabon kiszabadítottam a veteményt a fű közül, megállapítottam, hogy a kölcsönkertben igen rosszul kelt a répa, zöldség, pasztinák, így újravetettem. Délután jött az eső - jó bőven... Kertészkedés péntek délutánig szünetelt. Akkor megint sikerült egy másik darabot rendbe tenni (kb. a harmadában zöldül még a fű) és jött az eső... Locsolni még nem nagyon kellett az idén. 

Tavaly ősszel néztem James Wong Kerti patika című sorozatát: a fiatalember rendkívül lelkes (egyik kedvencem a gyantázás), rendkívül fiatal, és egészen használható recepteket tesz közzé. A Borotválkozás utáni zselét férjem tavaly óta használja - neki bevált. Egy kedves ismerős révén sikerült magokhoz is hozzájutnom. Először próbálkozunk Ehető krizantém termesztésével a kertben. Leszámítva, hogy a tetvek igen kedvelik (erős vízsugárral lemoshatóak evés előtt) semmi baj nincs vele. Túl vagyunk az első szüreten is - egészen jól sikerült az első Csirkés "chop suey".