Március 15. - amikor nem veteményeztünk

Március 15-én (pontosabban a hozzá legközelebb eső hétvégén) szoktuk megkezdeni a szabadföldi veteményezést. Az idei évben úgy látszott, hogy szépen, nyugodtan, ráérősen veteményezünk majd, hiszen hosszú hétvégére esik március 15. Ehelyett lett egy szép, havas, ráérős, pihenős hétvégénk. Talán egész télen nem esett egyetlen nap alatt annyi hó, mint most és ilyen szép jégcsapjaink se voltak még az idén:

Így legalább volt idő, hogy kipróbáljam a saját készítésű Narancsos súrolómat. Erejében nem vetekszik az ismert súrolóporokkal, de azért egy átlagosan piszkos (na jó máshol az már lehet, hogy a teljes elhanyagoltság állapota) gáztűzhellyel elbír. Sokat nem érdemes használni belőle, mert akkor a narancsolaj(?) eltávolítására zsíroldót is be kell vetnünk a tisztogatás végén.Péntek estére csillogott, villogott a lakás!!! Köszönet érte a lelkes segítőknek.

Volt itthon egy fél üveg bontott csicseriborsó konzervünk, hármunknak csak leves készülhetett volna belőle (de ezt 2:1 arányban leszavaztuk), így született a Csicseriborsós kifli.

Ünnepi hangulatunk még mindig nem lankadt, így kerestünk valami ünnepelni valót: Szent Patrik nap, aminek nálunk semmi hagyománya nincs, ám a net túlcsordul tőle, pont kapóra jött. Hirtelen ötlet alapján jött ír menü összeállításához a vasárnap délelőtti bevásárlás egy kisvárosban nem a legalkalmasabb - érthetetlen,hogy se báránycombot (főként nem csontos bordát), se friss marhahúst nem lehet venni ilyenkor. Bárányt szinte soha... Maradtunk az alapoknál:Ír teasütemény és Guinness, ez utóbbi vásárlása már önmagában ünnepi alkalom. (A nagyobb bevásárló láncoknál rendszeren van kínai, olasz, amerikai még skandináv hét is - miért nincs ír hét, amikor akciósan lenne beszerezhető az ír sörfőzés ezen remeke?)