Ősz

Ősz

 

Sajnos egyre rövidebbek a nappalok, és ezzel együtt csökken az "aktivitásom". Nem szeretek sötétében ébredni, de az óraállítást se szeretem majd, mert sötétben hazaérkezni se szeretek. Patthelyzet. Persze örülhetünk, hogy nálunk még nem is olyan hosszúak az őszi-téli hónapok.

A mai nap felrázott ebből a lagymatag semmittevésből: CSOMAGOM érkezett! Teljesen váratlanul (a futárszolgálat értesítése azért kíváncsivá tett), mert nem rendeltem semmit. Megnéztem a postaládámat is és HURRÁ, nyertem a Kataboltjánál, ahol szeptemberben regisztráltam. Íme a csomag tartalma:

Fél évre elegendő vízkőoldó, tisztító csomag. Eddig ecetet használtunk vízkőoldásra, engem a szaga sem zavar, de bizakodva fordulok a citromsav felé. A szódabikarbóna főnyeremény, abból nem lehet elég! Egy bánatom van csupán: csak egy magyar termék van a csomagban, a Naturell citromsavas vízkőoldó.

Amikor zöld-, bio-, fenntartható oldalakon nézelődök, gyakran veszem észre, hogy alig van magyar termék... (Nem a biocsokoládéra gondolok, a magyar kakaóültetvény még nekem is merész gondolat.) Lisztekből, magvakból viszonylag nagy a magyar kínálat is, sőt ezek már egy-két élelmiszerüzletben is bármikor beszerezhetőek. De a kozmetikumok, tisztítószerek között a magyar vegyipar szinte alig képviselteti magát.