Megkésve augusztus 20-ról

Megkésve augusztus 20-ról

 

Augusztus 20-án baráti grillpartit rendeztünk, ami már-már hagyománynak tekinthető. A "rendeztünk" az túlzás, hiszen mi csak a grillt és a helyet biztosítjuk. (A megfelelő számú asztal és ülőalkalmatosság elrendezése a legárnyékosabbnak tűnő helyen azért néha feladja a leckét. Eddig szerencsére még mindig sikerült, és így már délelőtt elkezdhetjük a készülődést.) Próbáltam megsütni az ország kenyerét is, de sajnos kisvárosunkban sehol nem sikerült komlóvirágot venni. Így komló helyett Sörrel kovászolt burgonyás kenyér készült.

A tervem az volt, hogy minden finomságot lefényképezek, és a készítő hozzájárulásával közzéteszem a receptet. Finomságban nem volt hiány...(szedres joghurttorta, fetás kenyérlepény, tepertős pogácsa, túrós gyümölcstorta, mogyorós linzer), de "sajnos" annyira belefeledkeztünk a beszélgetésbe, hogy kép szinte nem is készült. Egy alaposan megnyírbált fotó a terítésről:

Az idén a húsokat őzpörkölt, csirkemell és pácolt őzszeletek képviselték. Ezúton is köszönetemet fejezem ki a jelenlévő férfiaknak, akik begyújtották és táplálták a tüzet, megfőzték a pörköltet, és megsütötték a húsokat, mi több gondoskodtak a faszén beszerzéséről is. A hölgyeknek köszönet a fentebb felsorolt finomságokért és a saláták elkészítésében nyújtott segítségért. Külön köszönet a gyerkőcöknek, hogy hagytak minket "bulizni" és közben azért remélhetőleg ők is jól érezték magukat.