Nők Lapja 8. hét

Csütörtök: hamis gulyásleves, kelt gombóc nem készült el. Helyette vegán rántottszeletet ettünk salátával.

Péntek: "ünnepi" hygge hamburger vacsora, tavaszias terítésben (már nagyon várjuk!). A káposzta Hargita-módra nem marad el, csak áthelyeztük másik napra :)

A képen látható kék szegélyes Gránit készletet használtan gyűjtögetem. Ha valakinek véletlenül van mélytányér - 3 db hiányzik, levesestál (esteleg teás vagy kávés készlete) ebből a sorozatból és nem használja kérem írjon! Köszönöm! Ezen a képen talán jobban látni a mintát, és a szép kis százszorszépeinket:

Szombat: gombaleves és burgonyalángos nem olyan régen voltak, és némi "feldolgozásra váró" alapanyag is várt a kamrában:

Ezekből készült saját ötlet alapján újratervezett téli leves (a múltkori téli leves - babos, sárgaborsós- nekem nagyon ízlett), ebben sütőtök, vöröslencse, hagyma, fokhagyma, füstölt paprika, kömény, bors és só volt.

Második fogásnak a banánokból és kiflikből készült egy rakottas. Nem lett túlságosan édes, nyugodtan fújhattunk mellé egy kis tejszínhabot.

Vasárnap: legnagyobb kihívás a barnaleves lett. Nem közölt az étrend a receptet, a neten kerestem. A recept (szinte mindegyik, amit találtam) rettentő egyszerű, az enyém sajnos "feketeleves" lett. Nem kéri ismételni a család. :))

A második fogás a jól bevált, ismerős, szeretett bolognai spagetti. Magyarosítva, ahogy azt a honi háztartások jelentős részében főzik. Ha egyszer Bolognában járunk, ígérem megkóstoljuk...

Hétfő: még volt a szombati téli levesből az pótolta az áttört borsólevest, tejberizs helyett pedig keles rizs (rizs leveles kellel, pici fokhagymával) készült pirított falatkákkal (késztermék, vegán)

Kedd: gyakorlatilag elkészült az ajánlat. Konzervből.

Szerda: a paprikás burgonya az egyik gyengém. Rettentő sokat tudok enni belőle, akár debrecenivel vagy füstölt kolbásszal, virslivel, hús nélkül - mindegy. Ráadásul egyedül voltam vacsora időben. "Felütöttem" hát egy kis borsóval és sárgarépával -fagyasztott franciasaláta keverékből főztem. Sajnos így is jó lett, még Apa szerint is, aki éjjel/hajnalban hidegen kóstolta először... Paprikás burgonyás - nak kereszteltük. A képen nem látszik, de természetesen villával összetörve készül el teljesen, lehetőleg fehér kenyeret és kovászos vagy csemege uborkát is együnk hozzá. 

Összegzés: kevés recept volt a heti étrendhez: Kelt gombóc, Káposzta Hargita-módra, Váratlanvendég-csemege. Egyiket se készítettem el, de a Hargita-módra készülő káposzta még tervben van. Több volt a hús, mint a múlt héten, de szerintem ez se volt sokkal több (4 fagyasztott marha hamburgerhús, 4 dkg marhahús a sólet konzervben és 50 dkg sertés darált hús - ebből kb. fél liter kész mártás a fagyasztóban) a fenntartható 30 dkg/hét/fő fogyasztásnál. Sajnos kb. 10 dkg krumplipürét és a barnalevest Poppy kutyus kapta meg, de a banán és a kifli megmenekült!