Vajdasági sajtos

A recept barátnőmtől származik, aki a munkatársa nagymamájától kapta. Már többször kóstoltuk (születésnap, névnap, augusztus 20.) és mindig nagy sikere volt. Mi most sütöttük először, küllemre talán más, mint az "eredeti", de az íze most is igen-igen finom volt. A recept (ha a kép nem lenne jól olvasható):

80 dkg finomliszt, 2 dl olaj. 1 evőkanál cukor, 1/2 l tej, 1 cs élesztő

A lisztet az olajjal, a cukros tejben felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel kidolgozzuk. 4 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és ezt megkenjük: 1 Rama margarin, 3 tojás sárgája, 1 evőkanál só habosra keverve. A lapokra kenjük és megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre kell felvágni, tetejét tojással megkenni és köménymaggal megszórni. Nem kell keleszteni. 1 adaghoz kell 30 dkg sajt.

Én margarin helyett vajat, köménymag helyett szezámmagot használtam és kb. 180-200 fokon sütöttem, előmelegített sütőben.