Pitypang saláta

 

A kertben még nem indult be a szüreti szezon, így onnan szerzünk "zöldet" ahonnan tudunk. A "gyepben" megjelenő pitypang a kertészekben inkább bosszúságot kelt, mint ámulatot, pedig ilyenkor az első ehető saláta készíthető belőle.

(Hát a kép rossz, de talán egyszer sikerül jobbat készíteni, akkor cseréljük. Csak jönne már a tavasz! Kelt: 2015.01.28)

Összebogarászunk kb. két maréknyi pitypang levelet (ha a kertben nincs elegendő, akkor kevésbé forgalmas árokparton is gyűjthető). Alaposan megmossuk, adouk hozzá kb. maréknyi lucernacsírát, egy felszeletelt almát, sót, borsot, ecetet és egy kis olajat. Jól összekeverjük, végül krémfehér sajtot (nem tudom, hogy ez márkanév vagy fajta, de jól helyettesíti a külföldről származó fetát) is tehetünk hozzá. Rozskennyérrel akár vacsorának is megfelel.