Zöldséges csicseriborsó leves

1 fej vöröshagyma  
1-2 gerezd fokhagyma vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg
2 kk. ras el hanout fűszerkeverék kicsit pirítsuk a hagymával (ha nincs pótoljuk: római- és édeskömyény, koriander, fűszerpaprika, bors keverékével)
1 konzerv csicseriborsó szűrjük, öblítsük le és adjuk a hagymához
1 üveg vegyes zöldség vagy lecsó konzerv öntsük a levesalapoz, adjunk hozzá ízlés szerint vizet, kóstoljuk meg ízlés szerint sózzuk
friss vagy szárított csípős paprika adjuk a leveshez ízlésünk és tűrőképességünk szerint
  forraljuk össze
koriander-, menta-,petezselyemlevél, reszelt citromhéj,  keverékével díszítsük ízlés szerint tálalásnál (joghurt se rontja el)