Kapros, tejfölös zöldbableves

1/2 kg zsenge zöldbab                                              végeit vágjuk le, aprítsuk 2-3 cm-es darabokra

1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát              tisztítsunk meg és aprítsunk fel

1 ek olajat                                                                 forrósítsunk fel és dinszteljük meg benne a hagymákat

2 közepes sárgarépát, 1 petrezselymet                   pucoljunk meg és daraboljunk fel

                                                                                  a megpirult hagymákat hintsük meg kevés pirospaprikával, öntsük fel vízzel

                                                                                  tegyük bele a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk

                                                                                  kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára zöldségeket

1 kis csokor kaprot                                                   aprítsunk fel, keverjük el

1 kis pohár tejfölben

                                                                                 adjuk a kapros tejfölt a leveshez, alaposan keverjük el

                                                                                 forraljuk fel ismét és tálaljuk