Kapros, tejfölös zöldbableves
- Részletek
- Kategória: Levesek
- Létrehozva 2016. június 23. (csütörtök) 18:50
1/2 kg zsenge zöldbab végeit vágjuk le, aprítsuk 2-3 cm-es darabokra
1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát tisztítsunk meg és aprítsunk fel
1 ek olajat forrósítsunk fel és dinszteljük meg benne a hagymákat
2 közepes sárgarépát, 1 petrezselymet pucoljunk meg és daraboljunk fel
a megpirult hagymákat hintsük meg kevés pirospaprikával, öntsük fel vízzel
tegyük bele a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk
kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára zöldségeket
1 kis csokor kaprot aprítsunk fel, keverjük el
1 kis pohár tejfölben
adjuk a kapros tejfölt a leveshez, alaposan keverjük el
forraljuk fel ismét és tálaljuk