Húsleves kuktában

A kuktafazékban főtt húsleves nem olyan, mint a vasárnap délelőtt lassan főzött húsleves:nem jobb, nem rosszabb, más. Ha gyorsan szeretnénk elkészülni akkor válasszuk a csirkehúst.

1. a kuktába tegyük fel melegedni a vizet (még gyorsabb, ha vízforralóval előmelegítjük).

2. daraboljuk fel és mossuk meg a húst, tegyük a vízbe

3.  tegyük bele a fokhagymát, vöröshagymát (végét vágjuk le, nem kell megpucolni csak mossuk meg), fűszerzzük ízlés szerint

4. a zöldségeket (répa, petrezselyem, zeller, karalábé...) tisztítsuk és mossuk meg, daraboljuk fel, tegyük a kuktába

5. zárjuk le a kuktát és forraljuk fel, még 5 percig hagyjuk takarékon, majd vegyük le a tűzről

6. közben készíthetünk hozzá daragombócot, vagy főzhetünk ki tészát

7. ha nagyon sietünk 10 perc után már kiereszthetjük a gőzt és tálalhatjuk a levest.