Császárzsemle teljes kiőrlésű liszttel

25 dkg finomliszt

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 tasak szárított élesztő

1-2 tk. só

5 dkg olvasztott, langyos vaj

2-3 dl víz                                   1. dagasszunk a hozzávalókból rugalmas, nem túl lágy tésztát

                                               2. kelesszük 30-40 percig

                                               3. dolgozzuk át a tésztát, sodorjuk rúddá és vágjuk 8 egyforma darabra

                                               4. a darabokat formázzuk császárzsemle alakúra pl. így vagy így

                                               5. tegyük a zsemléket tepsire

                                               6.1. kelesszük 30 percig és langyos vízzel megkenve és magokkal megszórva süssük 210                                                            fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre

                                               6.2 tegyük a zsemléket lazán letakarva a hűtőbe (akár egy éjszakára is) majd a hűtőből kivéve                                                     folytassuk a 6.1 szerint