Túrós, kefíres, sajtos pogácsa

1/2 kg liszt (negyede lehet teljes kiőrlésű)

1 doboz kefír

20 dkg túró

12,5 dkg vaj

1 db tojás                                         verjük fel egy kis tálkában és egy kis részét (max. az ötödét) tegyük félre

1 tasak szárított élesztő

ízlés szerint só                                   dolgozzuk össze rugalmas tésztává (ha kell adjunk hozzá lisztet vagy tejet)

                                                      nyújtsuk ki 1-2 cm vastagra és szaggasuk ki

                                                      sütőpapírral bélelt tepsin hagyjuk 20-30 percet kelni

                                                      a sütőt melegítsük elő 200-220 fokra

                                                      a pogácsák tetejét kenjük meg a félretett tojással

5-8 dkg sajt                                      reszeljük le és szórjuk meg vele a pogácsák tetejét

                                                      15-20 perc alatt süssük készre

A pogácsák az új sütőnkben készültek, ami elektromos, légkeveréses és nagyon szép!

"A nőket nem a csillagok érdeklik, hanem a négy fal, amely menedéket nyújt, amikor fúj a szél, a tűzhelyen rotyogó fazékra figyelnek és jól táplált, alvó gyerekek arcát ügyelik." Agatha Christie