Egyszerű házi pizza

Előkészítés:                                                 sütés előtt 4-8 órával (viszonylag nagy tálban) keverjünk össze

25 dkg sima lisztet

1 kk. élesztőt

1/2 dl olajat

sót

vizet                                                           úgy, hogy nokedli tésztánál kicsit sűrűbb legyen, letakarva hagyjuk kelni

Sütés:                                                         gyújtsuk be a sütőt és melegítsük el 200-220 fokra

                                                                   kenjünk ki olajjal egy pizza sütésre alkalmas tepsit, egyéb alkalmatosságot

                                                                   borítsuk ki a tésztát a tepsibe (összeseik, de ez nem baj)

                                                                  olajozzuk meg kicsit a kezünket és lapogassuk formára a tésztát

                                                                  tegyünk bármilyen feltétet (pl. maradék bolognai szószt) a tésztára

                                                                  szórjuk meg reszelt sajttal

                                                                  tegyük a sütőbe és süssük készre