Egyszerű házi pizza
- Részletek
- Kategória: Kenyerek, pékáruk
- Létrehozva 2016. április 21. (csütörtök) 20:11
Előkészítés: sütés előtt 4-8 órával (viszonylag nagy tálban) keverjünk össze
25 dkg sima lisztet
1 kk. élesztőt
1/2 dl olajat
sót
vizet úgy, hogy nokedli tésztánál kicsit sűrűbb legyen, letakarva hagyjuk kelni
Sütés: gyújtsuk be a sütőt és melegítsük el 200-220 fokra
kenjünk ki olajjal egy pizza sütésre alkalmas tepsit, egyéb alkalmatosságot
borítsuk ki a tésztát a tepsibe (összeseik, de ez nem baj)
olajozzuk meg kicsit a kezünket és lapogassuk formára a tésztát
tegyünk bármilyen feltétet (pl. maradék bolognai szószt) a tésztára
szórjuk meg reszelt sajttal
tegyük a sütőbe és süssük készre