Házi hamburgerhús és pácolt csirkemell

A hamburgerpogácsához 1/2 kg darált húst (a legfinomabb marhából, de lehet marha-disznó vegyesen, de akár csirke vagy pulyka is) elkeverek 2 fej reszelt hagymával, sóval és borssal. Ennyi, semmi más nem kell bele. A húsból gömböket formázok, amit a tenyerem között ellapítok. Óriás méretű pogácsákat ezzel a módszerrel nem lehet készíteni, de tapasztalatom szerint gyerekeknek ekkora méret pont elég, nagyétkűek, pedig többet is tehetnek a zsömlébe.

A csirkemellet csíkokra vágom, egy befőttes üvegbe teszem, szórok rá egy kevés pirospaprikát, sok borsot, fokhagymát, apróra vágott kakukkfüvet (rozmaringot, mentát, oregánót - amihez épp kedvem van) összerázom hogy elrendeződjenek a húsok és felöntöm annyi olajjal, amennyi ellepi. Ismét rázás, hogy kijöjjön a levegő és ha kell még öntök rá még egy kis olajat. Sót nem teszek hozzá, így napokig eláll a hűtőben. Sütéskor ne felejtsük el megsózni! Nálunk már történt ilyen baki, de a fűszerek miatt nem volt túl feltűnő.