Mentás húspogácsa

 

A borsmenta szökni próbál a számára kijelölt sarokból. Erejét megfeszítve igyekszik elfoglalni a "gyep" egy részét. A szökevényeket gondosan kihúzkodtam. Annyira szép kis gyökerecskéik voltak, hogy majdnem a cserepezés mellett döntöttem, de most nem tudok senkiről, aki mentát szertne, így jöhetett a konyhai felhasználás.

Kedvencünk Stahl Judit Gyorsan, valami finomat című könyvéből a 40. oldalon szereplő mentás húspogácsa. (eredeti recept itt)

A húspogácsa legfontosabb hozzávalói:

A recept tehát, ahogy nálunk készül: egy nagy csomó mentát, vöröshagymát (újhagymát, metélőhagymát...), fokhagymát és csilipaprikát (helyettesíthető darált csípőspaprikával) apróra vágok és összedolgozom 50 dkg darálthússal (amilyen van), sóval, borssal, pici fahéjjal és sok köménnyel fűszerezem. A masszából lapos pogácsákat formálok és forró, de nem túl sok olajon megsütöm. Hármunknak körettel, salátával egy étkezésre bőségesen elegendő.