Tonhalas maradékmentő

 

Tegnapról maradt egy adagnyi házi fűszeres paradicsomszósz és némi főtt tészta. Keddenként 30 percem van vacsora főzésre, így a maradékok felhasználása mellett döntöttem. Nem szeretek kidobni ételt, szerintem az egyik legnagyobb pazarlás. Szinte mindig van itthon tonhalkonzerv, így ez került még a mai vacsorába. A sütőt begyújtottam .A hozzávalókat összekevertem, olajozott, zsemlemorzsával megszórt formákba nyomogattam (a hideg tésztát nem egyszerű elrendezni) és sajtot reszeltem a tetejére. A sütőben kb. 15 perc alatt megolvadt a sajt a tetején.

Magam és a tonhalkonzerv védelmében: tudom, hogy tonhalkonzervet (v)enni nem vall igazán környezettudatos táplálkozásra, de véleményem szerint még mindig jobb, mint a fagyasztott tengeri halak. Igyekszünk mértékkel fogyasztani, és előnyben részesíteni a hazai halakat. Azt azonban nem tagadhatja senki, hogy a pontyot szálkátlanítani, vagy a szálkás pontyot megenni igen időigényes. A pisztráng sokkal kényelmesebb, de nem túl egyszerű beszerezni és akkor sem olcsó.