Mustáros ponty, céklalevél pesto, gomba

1 tk. mustár

1 tk. olaj

só, bors, citromlé                           keverjük össze, ez lesz a pác a

4 db pontyfiléhez                          kenjük rá és kb. 15-20 percig hagyjuk pácolódni

1 fej közepes vöröshagymát

1/2 kg (barna) csiperkét                tisztítsunk meg és szeleteljünk fel

1 ek napraforgó olajat                   serpenyőben forrósítsuk fel és pirítsuk meg benne a gombát

                                                      ízlés szerint sózzuk, borsozzuk 

1 nagy csokornyi céklalevelet*     mossunk meg és vágjunk nagyobb darabokra,

1-3 gerezd fokhagyma

1-2 ág menta

2-3 dkg dióbél                               hozzáadásával turmixoljuk össze

1-2 ek. olaj                                   forrósítsuk fel egy újabb serpenyőben és süssük készre a bepácolt halszeleteket

*én a cékla szakaszos egyelésével "jutok" céklalevélhez, de spenót vagy egyéb zöld levél is használható