Görögös csirkemell
- Részletek
- Kategória: Húsételek
- Létrehozva 2015. augusztus 25. (kedd) 19:29
Kb. fél kg csirkemellfilét vágjunk vékony csíkokra és szórjuk meg ízlés szerint görög (gyros) fűszerkeverékkel, keverjük el kb. 1 ek. olajjal. Ha a fűszerkeverékben nincs só, akkor sózzuk ízlés szerint. Az uborkát karikázzuk fel és sózzuk le. Egy pohár joghurtot keverjünk össze 1-2 gerezd átnyomott fokhagymával, néhány ágacska apróra vágott mentával és pár szál metélőhagymával. Vágjuk fel a paradicsomot - ne sózzuk meg.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt és pirítsuk benne ropogósra a csirkemell csíkokat. Az uborka levét nyomjuk ki. A csirkemellet tálaljuk az uborkával, paradicsommal és a fűszeres joghurttal.