Mogyorós, kakós kétszersült

                                      melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral

20 dkg liszt

2 ek kakópor

1 tk sütőpor                     mérjük ki keverük el, ha szükséges szitáljuk át, tegyük félre

2 tojás

10 dkg barna cukor

5 dkg kristálycukor

1 ek méz                        keverjük simára, habosra, míg a cukorszemcsék teljesen feloldódnak

                                    apránként adjuk hozzá a lisztes, kakós keveréket és keverjük simára

10-15 dkg egész mogyoró

1-2 ek kakaóbab töret*      adjuk a masszához és ismét keverjük el

                                   formáljunk belőle a tepsin két kb. 30 cm hosszú és 5-6 cm széles "halmot"

                                   süssük 30 percig

                                   vegyük ki a sütőből és rácson pihentessük 10 percig

                                   vágjuk fel kb. centis szeletekre, fektessük vissza a tepsibe és még 10-15 percig süssük

                                   rácson hagyjuk kihűlni

Tegyük légmentesen záródó dobozba és próbáljuk ki valóban hetekig eláll-e (ebben az esetben süssünk tikotban és a dobozt rejtsük el).

Cantucci recept alapján, de akár biscottinak is nevezhetnénk.

 *nyugodtan elhagyható