Grillezett szilva

A szilvákat mossuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük grill vagy egyéb vatagfalú serpenyőbe. Locsoljuk meg finoman olajjal vagy tegyünk rá apró vajdarabokat, szórjuk  meg barna cukor és fahéj keverékével és öntsünk rá kevés citomlevet. Hagyjuk pácolódni 10-20 percet, majd süssük, míg leve besűrűsödik és a gyümölcs kissé megpuhul. 

Tálalhatjuk joghurttal, tejszínhabbal, fagylattal, keksszel, piskótával bármivel, amit megkívánunk és a hűtőben, kamrában elérhető.

Gyakorlatilag bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel elkészíthető és a fűszerezésben is lehetünk bátrak. Az eredeti grillezett őszibarack receptben szereplő fahéjat és rozmaringot (egyes vélemények szerint temető szaga van) citromos kakukkfűre cseréltük - így is remekül bevált:

A képért köszönet Virágnak!