Zabpelyhes csokis keksz

                                                        melegítsük elő a sütőt kb. 180-200 fokra, 2 gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral

12 dkg vaj

12 dkg cukor + vanília                     keverjük habosra (lehet kicsit csalni, nem kell teljesen habosnak lennie)

1 db tojás                                        adjuk a keverékhez és ezzel is keverjük össze

5 dkg étcsokoládé                           vágjuk nagyobb darabokra

5 dkg mazsola                                 a csokival együtt adjuk a vajas keverékhez, keverjük bele

15 dkg liszt

5 dkg zabpehely

1/2 tasak sütőpor

csipet só                                         először szárazon keverjük össze, majd adjuk a vajas alaphoz, keverjük össze

                                                       evőkanállal egymástól távolabb (2-3 cm) tegyünk kupacokat a tepsire

                                                      tegyük a forró sütőbe és süssük, míg széle pirulni kezd

                                                      vegyük ki és lapáttal tegyük rácsra (esetleg sütőpapírral együtt tegyük hideg felületre) hűlni

                                                      süssük ki a második adagot is (összesen 16-18 kekszet ad ki)