Linci tészta vagy linzer
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2016. február 18. (csütörtök) 20:21
10 dkg őrölt mandula
15 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1-2 ek víz vagy fehérbor
kevés fahéj, citromhéj gyúrjuk össze sima tésztává, legyünk gyorsak, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon
sütőpapíron nyújtsuk vékonyra - bánjunk vele óvatosan
savanykás gyümölcslekvár a tészta egyik felét kenjük meg lekvárral
a sütőpapír segítségével hajtsuk a lekváros felére a kenetlen tésztafélt
süssük közepesen meleg sütőben, ha az alja gyorsan pirul a sütőpapír segítségével fordítsuk meg a tésztát
még melegen vágjuk fel csíkokra vagy ízlésünknek megfelelő formára, rácson hagyjuk hűlni
Forrás: Kugler Géza Budapesti szakácskönyv és házi czukrászat