Zabpelyhes uzsonna szelet dióval és áfonyával

Hozzávalók                                                                  Elkészítés

14 dkg apró szemű zabpehely

5 dkg búza- vagy zabkorpa

22,5 dkg liszt

10 dkg durvára vágott dió

10 dkg aszalt gyümölcs (szükség szerint aprítva)

1 tk sütőpor

csipet só                                                                     1. Szárazon keverjünk össze egy nagyobb tálban.

22,5 dkg barna cukor

15 dkg vaj                                                                    2. Olvasszuk össze a vajat a cukorral.

3. Keverjük össze a száraz hozzávalókkal.

4. Sütő- vagy zsírpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk be a tésztát.

5. Közepesen meleg sütőben 14-16 perc alatt süssük készre.

6. Hagyjuk kicsit hűlni a tepsiben, majd a papír segítségével vegyük ki a még meleg tésztát.

 

7. Vágjuk egyforma méretű darabokra és így hagyjuk kihűlni.

A BBC GoodFood 2013. 5. számban megjelent Juharszirupos, pekándiós, mazsolás zabkeksz (angol nyelven itt) alapján készült.