Kókuszkrémes kakaós piskótatekercs

Kakaós piskótatészta:

Melegítsük elő a sütőt. Hat tojást válasszunk szét fehérjére és sárgájára. Szitáljunk össze 5 csapott ek lisztet, 2 csapott ek kakaóporral és csapott kávéskanál sütőporral. A fehérjéket verjük habosra, amikor már majdnem kemény a hab akkor adjunk hozzá kanalanként (a habverést ne hagyjuk abba)  6 csapott ek cukrot. Amikor a hab jó kemény adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját (vegyük legalacsonyabb fokozatra az elektromos habverőt vagy használjunk kézit), amikor elkeveredtek, kanalanként adjuk hozzá a lisztes kakaós keveréket is. Öntsük a keveréket papírral bélelt tepsibe és először forró, majd alacsonyabb hőmérsékleten süssük tűpróbáig (10-15 perc).

Amikor megsült borítsuk még melegen egy másik papírra vagy konyharuhára a piskótát és óvatosan tekerjük fel (lekvárral töltött piskótát már meg is tölthetjük ilyenkor). A papír vagy konyharuha végeit csavarjuk el, mint a szaloncukrot, hogy a tekercs ne ugorhasson szét. Hagyjuk kihűlni.

Kókuszkrém:

20 dkg puha vajat keverjünk habosra 3 ek vagy ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. A végén adjunk hozzá 10 dkg kókuszreszeléket.

 Összeállítás:

A piskótatekercset óvatosan tekerjük ki, kenjük meg egyenletesen kókuszkrémmel és szorosan (amennyire a töltelék engedi) tekerjük fel. Csomagoljuk vissza és szeletelés előtt hagyjuk kicsit pihenni.