Kökényes joghurtpite

Magozzunk ki kb. 20 dkg-nyi kökényt (ez kb. egy maréknyi kökényhús lesz). A kökénymagozáshoz én egy fokhagymanyomóval egybeszerkesztett kézi magozóval oldottam meg.

Melegítsük elő a sütőt. A tésztához 15 dkg teljes kiőrlésű és 10 dkg sima lisztet gyúrjunk össze 12,5 dkg vajjal, 5 dkg cukorral, egy tojással és ha szükséges hideg vízzel (1-2 ek. elég). Nyújtsuk ki, borítsuk sütőformába, néhány helyen villával szúrjuk meg és közepesnél melegebb sütőben süssük elő 5-10 percig.

Közben keverjünk simára 2 tojást, 2 (kis) doboz joghurtot, 2 ek lisztet, 10 dkg cukrot és ízlés szerint vaníliát. Öntsük a krémet az elősütött alapra és szórjuk meg a kimagozott kökényszemekkel. Tegyük vissza a sütőbe és süssük míg a krém pudingszerűre sűrűsödik.