Csalamádé

Vegyünk annyi és olyan zöldséget, ami éppen adódik (pontos arányokkal is találhatunk recepteket, de itt most a késői és már be nem érő zöldségek hasznosítása is lényeges). Káposzta, uborka és hagyma azért mindenképpen kell, hogy csalamádénak nevezhessük készítményünket. A zöldparadicsom az én személyes kedvencem, a pirosra érett paprika színt ad, de ha nincs az sárgarépával is pótolható. Szóval tegyük bele mindazt amit jónak látunk. Az alapanyagokat tisztítsuk meg, daraboljuk fel (ne túl vékonyra, mert akkor a hőkezelés után nagyon megpuhul) és keverjük össze. Az üvegek aljába tegyünk fűszereket: bors, koriander, mustármag, babérlevél, torma, szegfűbors... Kicsit megnyomkodva, szorosan töltsük meg az üvegeket és öntsük fel a Csemegeuborkánál is használt felöntőlével. Rázogassuk meg, hogy a légbuborékok távozzanak és ha kel öntsünk még rá levet. Zárjuk le az üvegeket és 75 fokon 25 percig dunsztoljuk.